Gert Linthout wint KVIV-ingenieursprijzen

De Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV), die de belangen van de universitaire ingenieurs verdedigt, heeft zaterdag bij Janssen Pharmaceutica in Beerse voor de 62ste keer de KVIV-ingenieursprijzen uitgereikt. Dit jaar ging de eerste prijs naar Gert Linthout van de Faculteit Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

Belga

Zijn eindwerk, 'Grondwaterreiniging door onvermoede stille krachten', gaat over een nieuw ontdekte bacterie die als biokatalysator kan fungeren in gecontamineerd grondwater. Het leverde hem 2.000 euro op.

Liesbet Roose kreeg de tweede prijs (1.250 euro) voor een scriptie over een nieuw programma waarmee de chirurg tijdens een hartoperatie een pre-operatief model kan combineren met metingen en beelden die tijdens de operatie worden opgenomen.

De derde prijs (625 euro) was voor Sam Possemiers. Zijn scriptie ging over virussen die bacteriën aanvallen die dreigen te ontsnappen aan antibiotica.

De KVIV bekroont ieder jaar de beste eindwerken van pas afgestudeerde ingenieurs. De vereniging legt daarbij de nadruk op de communicatievaardigheden van de deelnemers en de sociale dimensie van hun werk.