Stefaan De Clerck wint ook de bergetappe van de 'Tour TV6'

Print
GERAARDSBERGEN - Buiten het niet te missen automagazine 'De Zelfde Versnelling', het kookprogramma 'Kapitein Kook' met Koen Crucke en de 100 meter spurt van Luk Alloo en père Jean-Pierre, brengt TV6 vanavond o.a. een sportverslag over de 'Tour TV6', die afgelopen zaterdag op de muur van Geraardsbergen plaatsvond. Stefaan De Clerck zorgde opnieuw voor een glansrijke overwinning, Reddy De Mey werd voor de tweede maal de sympathieke verliezer. «Ik ben al blij dat ik vandaag niet tegen de grond ben gegaan,» grapte de Oostendenaar na de rit. «Maar geloof me. Ooit zal ik winnen, al moet ik het hiervoor op een akkoordje gooien met Els Tibau of Darline Vanheulen.»
BR>
Tijdens de eerste proloogrit van de 'Tour TV6' reed Reddy De Mey volgens de filosofie van tourrenner Dernière: de rit verliezen, maar wél de eindmeet halen. Hij vond het onnodig datzelfde scenario voor de bergetappe te wijzigen.
«Ik ben vorige week met angst aan die proloogrit begonnen,» zegt Reddy, waarna een anekdote volgt. «In 1972 ben ik tijdens een liefdadigheidswedstrijd in Middelkerke zéér zwaar ten val gekomen. Resultaat: een hersenschudding en vier gebroken ribben. Sindsdien heb ik nooit meer op een koersfiets gezeten, tot Alloo mij twee weken geleden opbelde.»
Ondanks de geruststellende woorden van coach Jean-Marie De Decker viel Reddy (overigens suikerpatiënt) opníeuw van zijn fiets. «Twee dagen heb ik last gehad van water in mijn knie.» Hij kan er nog om lachen.
VTM-omroepster Els Tibau kwam zaterdag ondanks de enorme hulp van enkele mannelijke toeschouwers pas als voorlaatste boven. «Vorige week hadden we het parcours op voorhand mogen verkennen,» zegt Els. «Vandaag niet. Ja, ik had écht schrik om te vallen. Als zelfstandige kan ik het mij niet permitteren iets te breken of te schaven.»
Miss Belgian Beauty '99, Darline Vanheule, is blij dat ze dankzij TV6 verplicht wordt iets aan haar conditie te doen. «Op zo'n koersfiets zitten, is wel eng. Je zit met je kont heel hoog en plakt haast met je neus tegen de grond. En dan die kasseien! Maar goed, ik heb als vierde de eindstreep gehaald.»

Vogelpik


«Wielrennen is mijn favoriete sport,» juicht Herr Seele, die vorige week pas vierde werd omdat ie een rondje teveel gereden had. Zaterdag ging de kompaan van Kamagurka als tweede over de streep, ná Stefaan de Clerck, vóór Karel Deruwe. «Wielrennen is seks. Ik hou van mannenlichamen, zonder homofiel te zijn.»
De kaalhoofdige humorist is nochtans geen sportliefhebber. «Buiten extreem lichte sporttakken als vogelpik, jeu de boules, golf en wandelen, doe ik niets. Ik heb een klein uithoudingsvermogen, eigen aan mijn sterrenbeeld Ram. Op het vlak van seks ligt dat lichtjes anders.»
Dat de politiek opnieuw gewonnen heeft, doet Herr Seele pijn aan het hart. «Ik ga de komende weken voor de overwinning. Met mijn lichaamsbouw moet dat lukken: ik ben 1.84 meter groot, weeg maar 59 kilogram en eet al 27 jaar macro-biotisch. Ik wil en zal bewijzen dat ik als vegetariër ook ver kan geraken. Dat zou moeten lukken, want Stefaan De Clerck staat voor dioxine (lacht)
Op zondag 12 september wordt de derde etappe van de 'Tour TV6' gereden in het Shopping Center van Wijnegem. De start wordt om 10.00 uur gegeven, de inkom is gratis.
'TV6', VTM, 21.25 uur