Prins Filip opent Van Dyck-expo in Londen

Print
LONDEN - Achthonderd vips kwamen dinsdagavond in Londen samen in de Royal Academy voor de royale opening van de overzichtstentoonstelling Antoon Van Dyck. Prins Filip van België ontmoette op de receptie vele Engelse dukes en lords, maar geen lid van de Britse koninklijke familie. Ook twintig ambassadeurs en een fikse delegatie artiesten woonden het feest bij.
BR>De binnenkoer van de Royal Academy, gelegen vlakbij Piccadilly Circus, was met zonnebloemen versierd, een knipoog naar het beroemde 'Zelfportret met de zonnebloem' van Antoon Van Dyck.
De Antwerpse schepen van Cultuur Eric Antonis, directeur van het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten Paul Huvenne en Bruno Verbergt van de vzw Antwerpen Open konden vaststellen dat de Britse tentoonstelling slechts weinig verschilde van de expo die in de zomer 330.000 bezoekers in Antwerpen trok. Opvallendste aanwinst in Londen was de 'Kruisdraging', die overgevlogen werd vanuit de Sint-Pauluskerk in Antwerpen.
Dinsdagvoormiddag mocht de pers als eerste de expo bekijken. Tweeduizend journalisten uit de hele wereld beantwoordden de uitnodiging.