• Herk Sport 1 - STVV 3 -

Print
STVV
BR>Scheidsrechter: Dams.
HERK SPORT: Put, Swinnen, Jamar, Feytons, Kuypers, Schroyen, Nelissen, Wintmolders, Vandepaer, Schroeyen, Olisnelders.
STVV: Belic (46' Volk), Vranken, Voets (30' Aerts), Vanoekelen, Nijs, Lenglois (46' Grammet), Fiers, Mertens (46' Vangeel), Isaias (46' Buvens), Dierickx (60' Holans), Teppers (46' Delorge).
Doelpunten: 30' Teppers 0-1, 44' Vanoekelen 0-2, 55' Schroyen 1-2, 82' Vangeel 1-3.
Strafschop: 30' Teppers (omgezet).

• Trainingsnieuws -
Gisterennamiddag hield Poll Peters een stevige training. Robby Dello, gekwetst aan de adductoren, beperkte zich tot loopoefeningen, maar herneemt vandaag met de groep. Ook Robert Deckers en Peter Voets beperkten zich vanmiddag tot wat loopwerk. Voets speelde 's avonds in de oefenpartij bij Herk Sport een half uur mee. Gunther Verjans had ook een aangepast programma en tracht morgen opnieuw bij de groep aan te sluiten.

• Lenglois -
Gisteravond probeerde Poll Peters het opnieuw met een andere vrije verdediger. In de vorige wedstrijden was het steven Nijs die deze rol vervulde. Dit keer greep hij terug naar Philippe Lenglois. In het doel verscheen gisteravond ook voor de eerste keer Belic, die de voorkeur kreeg op Volk. Vooraan pakte Peters uit met het duo Fiers-Mertens, waarmee hij waarschijnlijk ook zaterdag aan de aftrap zal komen.

LOMMEL
• Segers weer paraat -
Didier Segers die in de oefencampagne twee ribben brak in een botsing met Gert Davidts, traint vanaf deze week weer voluit met de groep. Mogelijk speelt hij aanstaande vrijdag al een helft met de invallers.

• Mennes: buikspieren -
Hij leek ervan verlost, maar gisteren speelde een oude blessure aan de buikspieren Wim Mennes opnieuw parten. De middenvelder trainde niet met de groep, maar dook in het krachthonk om gerichte oefeningen te doen. Morgen probeert hij weer aan te pikken bij de groep.

Noben en Garcia: enkel -
Michel Noben staakte gisteren de training wegens pijn aan de enkel, waarin hij recent ook al een inspuiting kreeg. Net als Sylvio Garcia, die een trap op zijn enkel kreeg tegen Utrecht, hoopt hij morgen weer fit te zijn. De Senegalees Louis Gomis was gisteren nog steeds zoek.
RACING GENK
• Genk-Moeskroen: zaterdag -
De eerstvolgende thuiswedstrijd van Racing Genk tegen Moeskroen zal niet door Canal+ uitgezonden worden. Dit betekent dat de partij doorgaat op de aanvankelijke datum van zaterdag 18 september. Genk-Lierse (3/10) en Genk-Club Brugge (24/10) worden wel gecoverd door de betaalzender en verhuizen daardoor naar de zondagavond.

• Reini: wederoptreden -
Juha Reini is terug van weg geweest. De Finse internationaal deed gisterenavond bij eerste provincialer Hasselt zijn wederoptreden in een Genks elftal dat praktisch uitsluitend samengesteld was uit beloften. Het was Reini's eerste wedstrijd sinds hij in juni aan de knie geopereerd werd.
MAASLAND
• Marcos Pereira kuitkwetsuur -
De Braziliaanse spits Marcos Pereira kreeg tijdens de wedstrijd in Turnhout een trap tegen de kuit. De kwetsuur lijkt nu erger dan aanvankelijk verwacht. Pereira mag alvast de hele week niet meetrainen.

• Koen Billen werkongeval -
Koen Billen kwam tijdens het werk in botsing met een heftruck. Billen jr hield er een enkelblessure aan over en mag het voetballen voorlopig even vergeten.

• Reumers geöpereerd -
Frank Reumers werd geöpereerd aan de meniscus. De ingreep is geslaagd. Verwacht wordt dat Reumers al over een tweetal weken mag starten met trainen.

• Tulleneers hersteld -
Koen Tulleneers heeft zich tijdens de voorbereiding waarschijnlijk vergaloppeerd en kampte met een overbelasting van de spieren. Zopas zette het medisch team terug het licht op groen en kan Tulleneers de trainingen hervatten.

• Duitse hoofdsponsor? -
Meer dan een jaar al zoeken de Maaslandse bewindslui naar een nieuwe hoofdsponsor. Volgens de jongste geruchten zou Maasland zo goed als rond zijn met een Duits bedrijf dat zich in België wil komen vestigen. De naam wordt vooralsnog geheim gehouden.