Korte clubnieuwsjes eerste nationale

Anderlecht vraagt uitstel topper tegen Club

BR>ANDERLECHT - Anderlecht wil uitstel van Club Brugge - Anderlecht van komende zondag. Voorzitter Roger Vanden Stock pikt het niet dat Anderlecht zonder supporters naar Brugge moet. Hij schreef een brief naar bondsvoorzitter Michel D'Hooghe waarin hij het standpunt van de bond vroeg. «Michel Verschueren vroeg ons telefonisch de match uit te stellen», verduidelijkt secretaris-generaal Jan Peeters. «Vanavond (gisterenavond, nvdr) na de match gaat voorzitter D'Hooghe de leden van het Uitvoerend Comité daarover raadplegen. Persoonlijk denk ik niet dat het tot een uitstel komt. Maar het is wel een gevaarlijk precedent voor EURO 2000. Ik kan me niet voorstellen dat we voor de ogen van heel Europa bijvoorbeeld Kroatische supporters uitsluiten.»
Anderlecht zal er alles aan gedaan hebben om mét supporters naar Club te mogen gaan. Vorige week vrijdag probeerde bondsvoorzitter D'Hooghe tevergeefs bij Moenaert te bemiddelen en ook Binnenlandse Zaken dreef de druk op de burgemeester op. Nu al staat vast dat er honderden Anderlecht-supporters naar Brugge zullen gaan om amok te maken. Een groot scherm kan Anderlecht nergens plaatsen.

Hongaar Joseph Nykos op huurbasis naar Beveren


BEVEREN- Kris Rottier keerde met goed nieuws uit Hongarije terug. Met FC Vacs bereikte hij een akkoord rond de overgang van de 30-jarige Joseph Nykos. Op huurbasis mag die tot einde van dit seizoen voor Beveren spelen en in de overeenkomst is een optie op een definitieve overgang voorzien. Nykos, persoonlijk al een tijdje rond met Beveren, is onmiddellijk speelgerechtigd en dus inzetbaar tegen Westerlo.
Slecht nieuws was er van de Poolse spits Dariusz Tarachulski. Die kreeg op training een trap tegen de enkel en is zeer twijfelachtig voor zaterdag. Ook de andere spits Bart Van Den Eede blijft onzeker.
Beveren wacht ook nog op de toelating vanuit China om de teruggekeerde Remco Torken eventueel te kunnen inzetten. De huurovereenkomst loopt immers tot november.

Geel praat vrijdag met PSV over samenwerking


GEEL - Verbroedering Geel wil in de toekomst samenwerken met PSV. Vorig seizoen zochten beide clubs elkaar al op, maar zonder resultaat. Voorzitter Vic Keersmaekers trekt vrijdag aanstaande naar Eindhoven om nieuwe contacten te leggen. Het is onder andere de betrachting van Geel om spelers uit te wisselen.

Wederoptreden Reini


GENK - Juha Reini is terug van weg geweest. De Finse internationaal deed gisterenavond bij eerste provincialer Hasselt zijn wederoptreden in een Genks elftal dat praktisch uitsluitend samengesteld was uit beloften. Het was Reini's eerste wedstrijd sinds hij in juni aan de knie geopereerd werd.

Henk Houwaart is niet langer kandidaat-trainer bij Lokeren


HARELBEKE - Trainer Henk Houwaart van RC Harelbeke heeft zijn clubvoorzitter, advocaat Geert Sustronck, dinsdagavond meegedeeld dat hij zich terugtrekt als kandidaat-oefenmeester van Sporting Lokeren. Harelbeke-voorzitter Sustronck heeft trouwens, naar eigen zeggen, nog steeds geen contact gehad met zijn collega Lambrecht van Lokeren met betrekking tot een mogelijke overstap van Houwaart. "Houwaart vond dat het spelletje nu lang genoeg heeft geduurd. Hij voelde ook aan dat hij bij Lokeren slechts tweede keus was. Nu heeft hij de knoop definitief doorgehakt", zegt meester Sustronck. "Henk Houwaart blijft bij ons"
Het bestuur van Lokeren zou later dinsdagavond de naam van de nieuwe trainer bekendmaken. Ook voormalig bondscoach Georges Leekens staat op het verlanglijstje van de club.

Lierse-abonnees krijgen voorrang tot maandag


LIER - Lierse-abonnees krijgen tot maandag voorrang om een ticket aan te kopen voor de Europese confrontatie met FC Zürich. Vanaf dinsdag worden de 5.200 beschikbare tickets in normale voorverkoop verkocht. Enkel zitplaatsen zijn beschikbaar tussen 800 en 1.500 BEF.
Joe Spiteri werd gisteren in Pellenberg geopereerd aan de voet. Frank Leen beperkte zich tot aquajogging en herneemt vandaag met licht loopwerk.

Segers weer paraat, Mennes, Noben en Garcia out


LOMMEL - Didier Segers die in de oefencampagne twee ribben brak in een botsing met Gert Davidts, traint vanaf deze week weer voluit met de groep. Mogelijk speelt hij aanstaande vrijdag al een helft met de invallers.
Hij leek ervan verlost, maar gisteren speelde een oude blessure aan de buikspieren Wim Mennes opnieuw parten. De middenvelder trainde niet met de groep, maar dook in het krachthonk om gerichte oefeningen te doen. Morgen probeert hij weer aan te pikken bij de groep.
Michel Noben staakte gisteren de training wegens pijn aan de enkel, waarin hij recent ook al een inspuiting kreeg. Net als Sylvio Garcia, die een trap op zijn enkel kreeg tegen Utrecht, hoopt hij morgen weer fit te zijn. De Senegalees Louis Gomis was gisteren nog steeds zoek.

Trainingsnieuws STVV


SINT-TRUIDEN - Gisterennamiddag hield Poll Peters een stevige training. Robby Dello, gekwetst aan de adductoren, beperkte zich tot loopoefeningen, maar herneemt vandaag met de groep. Ook Robert Deckers en Peter Voets beperkten zich vanmiddag tot wat loopwerk. Voets speelde 's avonds in de oefenpartij bij Herk Sport een half uur mee. Gunther Verjans had ook een aangepast programma en tracht morgen opnieuw bij de groep aan te sluiten.
Gisteravond probeerde Poll Peters het opnieuw met een andere vrije verdediger. In de vorige wedstrijden was het steven Nijs die deze rol vervulde. Dit keer greep hij terug naar Philippe Lenglois. In het doel verscheen gisteravond ook voor de eerste keer Belic, die de voorkeur kreeg op Volk. Vooraan pakte Peters uit met het duo Fiers-Mertens, waarmee hij waarschijnlijk ook zaterdag aan de aftrap zal komen.