Sp.a-kopstukken met bus op campagne naar Rotterdam

Een touringcar met kopstukken van de sp.a is zaterdagmorgen onder leiding van partijleider Steve Stevaert vertrokken naar Rotterdam voor een werkbezoek. Doel van de delegatie is "kijken wat er gebeurt als er geen socialisten in de regering zitten". Later op de dag volgt een ontmoeting met de Nederlandse PvdA-politicus Wouter Bos.

Belga

"De bus met Steve Stevaert, de ministers Frank Vandenbroucke, Freya Van den Bossche, Johan Vande Lanotte en Renaat Landuyt is net aangekomen", aldus sp.a-woordvoerder Johan Van Hoecke even na de middag.

Oorspronkelijk wilde Stevaert met de reis aantonen hoe slecht het in Nederland gaat zonder socialisten. Bij vertrek matigde hij echter zijn toon. "We komen kijken hoe het in Nederland gaat", aldus Stevaert. Hij stelde meermaals dat er "absoluut niks mis is met Nederland", maar wel dat "sommige dingen nu slechter gaan". Hij zei verder: "Sommige maatregelen zouden nooit genomen zijn met de PvdA in de regering, zoals de enorme besparingen". PvdA-leider Wouter Bos vangt de groep op in Rotterdam.

Het gezelschap gaat samen met Bos discussiëren over onderwijs en openbaar vervoer. Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET zal uiteenzetten wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen.

Aangeboden door onze partners