Fonteinen Piazza Navone in Rome worden gerestaureerd

De drie beroemde fonteinen op het al even bekende Romeinse plein Piazza Navone zijn aan restauratie toe. De stad legt 500.000 euro op tafel om de "Fontein van de Vier Rivieren", de "Neptunus" en de "Moor" in hun oude glorie te herstellen. Dat heeft het stadsbestuur van Rome gemeld.

Belga

De restauratie gebeurt niet opvallend en de beelden zullen niet van de blikken van toeristen onttrokken worden. Naast een langere houdbaarheid moet de restauratie ook "het waterverbruik verminderen" en "de bestaande leidingen verbeteren", zei woordvoerder van het stadsbestuur Fabrizio D'Andrea. In september vangen de werken aan. Ze duren vermoedelijk zes maanden.

De Piazza Navone is gebouwd op de restanten van het stadion van keizer Domitianus. Het plein is een van de drukst bezochte toeristische trekpleisters van de Italiaanse hoofdstad. In het centrum van het plein staan drie fonteinen, waaronder de meest bekende "Fontein van de Vier Rivieren" van Giovanni Lorenzo Bernini uit 1650. De vier rivieren staan symbool voor de werelddelen die destijds bekend waren: de Ganges staat voor Azië, de Nijl voor Afrika, de Donau voor Europa en de Rio de la Plata voor Amerika.