Luc De Schepper nieuwe rector Limburgs Universitair Centrum

Professor Luc De Schepper volgt Harry Martens op als nieuwe rector van het Limburgs Universitair Centrum (LUC). Professor Mieke Van Haegendoren werd verkozen tot vice-rector van het LUC. Het LUC heeft hiermee voor het eerst een vrouw aan de top van het beleid. Beide verkozenen nemen hun mandaat op 1 oktober op. Zo maakte het LUC donderdag in een mededeling bekend.

Belga

Luc De Schepper (47), van opleiding licentiaat natuurkunde, startte zijn loopbaan in 1979 als assistent aan het LUC. Hij werd vervolgens docent, hoofddocent, hoogleraar, gewoon hoogleraar en departementsvoorzitter Wiskunde-Natuurkunde-Informatica. In 2001 werd De Schepper benoemd tot directeur van het Instituut voor Materiaalonderzoek. In 2003 schopte hij het tot decaan van de faculteit Wetenschappen.

Mieke Van Haegendoren (61) studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tot 1992 was ze hoogleraar aan de Economische Hogeschool Limburg. Nadien werd ze hoogleraar aan het LUC.

Van Haegendoren is tevens mede-oprichter van de interuniversitaire opleiding Vrouwenstudies aan de Universitaire Instelling Antwerpen (UIA) en is thans directeur van het Sociaal-Economisch Instituut van het LUC. Daarnaast zetelt ze in de raad van bestuur van de Limburgse reconversiemaatschappij LRM.

De uittredende rector Harry Martens gaf donderdag te kennen dat het nieuwe team een boeiende periode tegemoet gaat met heel wat kansen om een verdere groei te realiseren. Martens doelde daarmee op het samenwerkingsverband tussen het LUC en de universiteit Maastricht in de transnationale Universiteit Limburg (tUL), de nieuwe opleiding verkeerskunde, de Limburgse onderwijsassociatie en de toekomstige uitbouw van een nieuwe LUC-campus in Hasselt.