Steve Martin en Kevin Kline dromen van rol in VS-politiek

Filmacteur Steve Martin zou graag president van de Verenigde Staten worden. De 58-jarige Amerikaan zei vrijdag aan journalisten voor deze functie geknipt te zijn wegens zijn carrière als grappenmaker.

Belga

BR> Zijn collega-acteur Kevin Kline, die in de film 'Dave' al gestalte gaf aan de Amerikaanse president en diens dubbelganger, zei veeleer een carrière als minister van "hoogontwikkelde cultuur" te ambiëren, naar eigen zeggen omdat het cultuurgehalte in de VS zich op een zeer laag niveau bevindt.

Martin en Kline hielden vrijdag een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van de remake van de cultkomedie 'The Pink Panther' uit 1963, waarin ze beiden een hoofdrol voor hun rekening nemen. Maandag worden in New York de eerste scènes van de film gedraaid.

In The Pink Panther geeft Steve Martin gestalte aan Inspector Clouseau. Hij treedt daarmee in de voetsporen van de onverbeterlijke Peter Seller. Kevin Kline kruipt in de rol van Clouseaus baas Dreyfus.

R&B-zangeres Beyoncé Knowles heeft minder verbeelding nodig voor haar vertolking, want zij speelt in de film een wereldbekende popster. Wie een vierde rol, die van een internationale voetbaltrainer, op zich neemt, is nog niet bekend. Het Engelse voetbalicoon David Beckham zou alvast geïnteresseerd zijn.