Tweehonderd dieren in appartement ontdekt

In een buitenwijk van de Amerikaanse stad Milwaukee zijn in het appartement van een vrouw zo'n tweehonderd dieren, waaronder alligators, schorpioenen en vleesetende kevers, gevonden. De politie deed de ontdekking nadat de buren hadden geklaagd over felle stankoverlast.

AP Ned

In de flat werden voorts schildpadden, ratten, slangen, padden en een zeventigtal eenden gevonden. De vrouw had de dieren op het internet gekocht en wilde ze doorverkopen aan dierenwinkels. Haar vriend was in 2000 al eens veroordeeld voor het mishandelen van exotische dieren. De politie vond toen een poema, een luipaard, een zilvervos, een varaan, twee woestijnlynxen, een chinchilla, een neusbeer en een netpython in het appartement van de man.

De bewoners werden door de vrouw gevoerd met karkassen van overreden dieren. In een garage lagen dode wasberen, konijnen, opossums en eekhoorns te ontbinden. De vrouw kreeg een dagvaarding omdat zij in het bezit was van wild buiten het jachtseizoen. Het meenemen van dode dieren op de weg is illegaal.