Marseille verdiend naar finale UEFA-cup

Olympique Marseille heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de UEFA-Cup na een 2-0 overwinning tegen het Engelse Newcastle United. Dat volstond ruimschoots voor kwalificatie na het 0-0 gelijkspel twee weken eerder in de heenwedstrijd in Saint James'Park.

Belga

Man van de match was Marseille-spits Didier Drogba, die tekende voor beide doelpunten. De aanvaller, onlangs verkozen tot Frans voetballer van het jaar, scoorde in beide speelhelften één keer.

Newcastle, dat geleid wordt door de Engelsman sir Bobby Robson, vocht voor wat het waard was, maar schoot in de zone van de waarheid tekort. De Engelsen, in de kwartfinales nog te sterk voor PSV, konden Marseille-keeper Fabien Barthez amper bedreigen. Ook omdat kapitein Alan Shearer een moeilijke avond kende. Marseille verloor dit seizoen Europees niet één keer thuis. Onder andere Inter Milaan (1-0) en Liverpool (2-1) werden in het eigen Stade Vélodrôme over de knie gelegd.

Op 19 mei spelen de Fransen de finale in het Ullevi-stadion in Göteborg tegen de winnaar van het duel tussen de Spaanse clubs Villareal en Valencia.