Bundesligaclub Hamburg wil Emile Mpenza aantrekken

Bundesligaclub Hamburg, momenteel achtste in de Duitse voetbalcompetitie, wil werk maken van het aantrekken van Standard-aanvaller Emile Mpenza. De 25-jarige Rode Duivel, die nog een contract heeft in Luik tot 2006, zou 2 miljoen euro moeten kosten. "Wij willen hem heel graag hebben", bevestigde perswoordvoerder Marinus Bester maandag de onderhandelingen. De afronding van de transfer wordt echter pas voor volgende week verwacht: "Bij zo een speler is het opstellen van een contract wat ingewikkelder", klonk het in Duitsland nog.

Belga

Sportief manager Dietmar Beiersdorfer en voorzitter Bernd Hoffmann reisden afgelopen weekend naar België voor enkele gesprekken. "Wij zijn vol goede moed; de gesprekken zijn goed verlopen. Mpenza is snel, doelgericht en past in ons profiel", aldus nog Beiersdorfer.

De aanvaller maakte dit seizoen al 18 doelpunten in de Belgische competitie. Begin dit seizoen kwam de broer van Mbo over van het Duitse Schalke 04. Voor Schalke maakte Mpenza tussen 1999 en 2003 28 doelpunten.

Ook Werder Bremen, de huidige leider in de Bundesliga, liet zijn interesse in Mpenza al blijken.