Verhoeven herverkozen tot verbondscommissaris VVKSM

Rudy Verhoeven volgt zichzelf op als verbondscommissaris van het Vlaamse Verbond van Katholieke Scouts en Meisjesgidsen (VVKSM). Dat heeft het VVKSM zaterdag bekendgemaakt.

Belga

"Rudy Verhoeven was de kandidaat die we naar voor hadden geschoven, het lag dus binnen de verwachting dat hij een tweede mandaat van drie jaar op zich zou nemen", zegt Jan Van Reusel van het communicatiebeheer van het VVKSM.

"Verhoeven zal zich in het bijzonder inzetten voor de 100ste verjaardag van de scouts in 2007, een evenement dat wereldwijd zal worden gevierd, en voor het groepsleidingscongres in 2005", voegt Van Reusel er nog aan toe.

De verbondscommissaris staat als professionele kracht aan het hoofd van van de nationale leiding, is eindverantwoordelijke voor de inhoudelijke werking en afgevaardigd beheerder. Het is de hoogste pedagogische functie binnen het VVKSM, dat met 72.000 leden de grootste scouts- en gidsenbeweging is van België.

De verkiezing, met vertegenwoordiging van de 650 plaatselijke groepen uit alle regio's, vond plaats in de Lakenhallen in Ieper.