Ex-renner Thierry Claveyrolat pleegt zelfmoord

Print
De voormalige Franse wielrenner Thierry Claveyrolat heeft in zijn woonplaats Notre-Dame-de-Mesage zelfmoord gepleegd met behulp van een vuurwapen. Dat is dinsdag bij de rijkswacht vernomen. Zijn echtgenote had 's ochtends alarm geslagen. Claveyrolat was 40 en vader van 2 adolescenten.
BR>Claveyrolat staakte in 1994 op 35-jarige leeftijd de wielersport. Sindsdien hield hij in Vizille, op zowat 20 km van Grenoble de bar l'Etape open.
Een motief voor de wanhoopsdaad werd niet vermeld. Naar verluidt was Claveyrolat wel teneergeslagen als gevolg van het verkeersongeval dat hij op 13 augustus veroorzaakte. Daarbij vielen 4 gewonden, waaronder 2 zwaargewonden. Deze tragedie greep hem sterk aan.

Als renner was 1990 zijn beste jaar. Toen veroverde hij de bergprijs in de Ronde van Frankrijk en werd tweede in de Dauphiné Libéré. Een jaar eerder werd hij vijfde op het WK voor profs in Chambéry.
Zijn voornaamste uitslagen:
1989: 3de in de Dauphiné Libéré, gewonnen door Charly Mottet (Fra) en 5de op het WK te Chambéry, gewonnen door Greg LeMond (VS).
1990: 2de in de Dauphiné Libéré achter Robert Millar (Sch), winnaar van het bergklassement in de Tour de France en winnaar 10de rit van die Tour (Genève-St.Gervais)
1991: vice-kampioen van Frankrijk achter Armand De Las Cuevas en winnaar van de 18de etappe in de Tour (Bourg d'Oisans-Morzine)
1992: 3de in de GP van Plouay
1993: 2de in de Alpenklassieker achter Eddy Bouwmans (Ned), winnaar van de GP van Plouay en van de Ronde van de Haut Var.