Trofee Jules-Verne: Kersauson verbetert tijd Peyron

De Fransman Olivier de Kersauson (Geronimo) heeft donderdagmiddag om 15u17 de aankomstlijn van de Trofee Jules-Verne bereikt. Dat is een zeilreis rond de wereld. Met zijn tijd doet Kersauson minstens een dag beter dan zijn landgenoot Bruno Peyron (Orange I). De Amerikaan Steve Fossett (Cheyenne) behoudt echter de snelste tijd ooit.

Belga

Bij de doortocht van de virtuele aankomstlijn (in de buurt van Brest, tussen Cap Lizzard en Ouessant) versloegen Kersauson en zijn zes teamgenoten Peyron, die sinds 2002 recordhouder was met 64 dagen, 8 uur, 37 minuten en 24 seconden. De tijd van "l'Amiral", Kersauson's zeilboot, werd nog niet uitgerekend, maar vast staat wel dat hij beter is dan die van Peyron.

Het absoluut record van een zeiltocht ronde de wereld staat echter nog altijd op naam van de Amerikaan Steve Fossett met de catamaran Cheyenne. Op 5 april deed die 58 dagen, 9 uur, 32 minuten en 45 seconden over de afstand. Fossett wou echter geen 30.000 euro inschrijvingsgeld betalen, en dus werd zijn tijd niet opgenomen in de Trofee Jules-Verne, hoewel het record geldig was en onder dezelfde voorwaarden (zonder aanlegplaats en zonder assistentie van buitenaf) gevestigd werd.