Matthäus wil MetroStars coachen en Italiaanse veteranen meenemen

Print
HAMBURG - Lothar Matthäus is geïnteresseerd in de trainerspositie bij de New York/New Jersey MetroStars als huidige coach Bora Milutinovic ermee stopt of wordt ontslagen bij de hekkensluiter uit de Major League Soccer. "Het zou kunnen dat Bora ontslag neemt... dan zou ik over kunnen nemen", zei de 38-jarige Duitse record-international dinsdag in het weekblad Sport Bild.
BR>Matthäus, die vorig seizoen nog tot Duits voetballer van het Jaar werd verkozen, speelt volgend seizoen sowieso voor de MetroStars. Na zijn spelerscarrière is hij van plan om trainer te worden. Hij werd trouwens al meermaals genoemd als een ernstige kandidaat om het Duitse nationale elftal te leiden.
Milutinovic wordt momenteel zwaar bekritiseerd voor de ronduit zwakke manier van spelen van zijn MetroStars dit seizoen.
Met zijn 140 caps voor de nationale ploeg - een wereldrecord voor een veldspeler - probeert Matthäus naar verluidt ook 2 Italiaanse 'veteranen' te overtuigen om hem naar de MetroStars te vergezellen. De Duitser heeft reeds meermaals contact gehad met Giuseppe Bergomi (zie ook ander artikel, bvdm) en Roberto Donadoni. "We moeten een goede ploeg samenstellen. Een ploeg met de juiste mix van veteranen en jonge, hongerige spelers", aldus Matthäus.
De 35-jarige Bergomi hing - na zijn 19de en laatste seizoen bij Inter Milaan - in juni zijn schoenen aan de haak. De verdediger, bijgenaamd Zio Beppe (Nonkel Jan), speelde in 1982 de finale van het WK tegen West-Duitsland (3-1 winst voor de Italianen). Hij was er ook bij in de editie van 1986 en was zelfs kapitein van Italië in 1990. Hij werd één keer Italiaans landskampioen met Inter Milaan, in 1989.
De eveneens 35-jarige Donadoni speelde reeds in het seizoen 1996-1997 voor de MetroStars, alvorens terug te keren naar AC Milan.