Kerkhof Père Lachaise wil Jim Morrison kwijt

De stoffelijke resten van Doors-zanger Jim Morrison, die in 1971 op 27-jarige leeftijd in Parijs is gestorven, zijn niet langer gewenst op het beroemde kerkhof Père Lachaise in de Franse hoofdstad.

Belga

Dit heeft Christan Charlet, die verantwoordelijk is voor de 200 jaar oude begraafplaats met 70.000 graven, woensdag gezegd.

"We willen er graag van af. We willen hem hier niet", verzuchtte Charlet tegen de Schotse krant The Scotsman. "Hij bezorgde ons al veel problemen. Helaas willen de Amerikanen hem niet terug nemen".

Dagelijks krijgt het al gerenoveerde graf van de controversiële zanger bezoek van honderden mensen en heeft het ook permanente bewaking.

Volgens Charlet wordt er alcohol gedronken en hasj gerookt rond de laatste rustplaats van Morrison. Paren bedrijven de liefde op belendende grafstenen. "Die mensen komen niet uit respect voor de doden. Zij denken dat zij zich alles mogen veroorloven aan het graf van Morrison", aldus Charlet.

Op Père Lachaise zijn nog talrijke andere beroemdheden begraven zoals Edith Piaf, Auguste Piccard, Zenobe Gramme, Oscar Wilde, Chopin, Balzac, Yves Montand, Simone Signoret, Gilbert Bécaud, Michel Petrucciani, Charles Trenet enz.