BMW bevestigt verwachting recordwinst

De Duitse autobouwer BMW, 's werelds tweede grootste producent van luxe-auto's, heeft zijn eerder geuite verwachtingen voor een record-winstjaar kunnen bevestigen. De autoconstructeur stelde woensdag dat de nettowinst in het eerste kwartaal met 2,5 procent groeide ten aanzien van dezelfde periode verleden jaar tot 523 miljoen euro (510 miljoen euro).

Belga

Daarmee werd een dertiende kwartaalwinst op rij geboekt. De voornaamste reden voor de nieuwe stijging is de vernieuwde 5-reeks van BMW die erg goed verkocht wordt en een winstsprong in de financiële service van BMW.

De in München gevestigde groep zag de verkoop stijgen met 4,9 procent tot 10,8 miljard euro. Het aantal verkochte wagens steeg met 3 procent tot 270.000 stuks, ondanks een onderbreking in de productie bij het begin van het kwartaal.

Ceo Helmut Panke verwacht dat de drie merken van BMW hun verkoop en winst nog zullen opdrijven zodat voor het volledige jaar een record wordt bereikt. Naast hoofdtak BMW bezit de groep ook de merken Mini en Rolls-Royce. Nog volgens Panke hielden de kopers van de laatste modellen en waren er tekenen dat de autoverkoop wereldwijd opleefde.

Aangeboden door onze partners