Bomaanslag bij politiebureau Athene

Bij een politiebureau in het centrum van Athene zijn woensdagochtend vroeg drie bommen ontploft. De aanslag heeft veel materiële schade aangericht. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. De aanslag gebeurt precies 100 dagen voor het begin van de Olympische spelen.

AP Ned

Enkele minuten voordat de bommen kort na elkaar ontploften was bij een Atheense krant een waarschuwingstelefoontje binnengekomen, waarna het politiebureau werd ontruimd en de omgeving afgezet. De anonieme beller zei niet namens welke groepering hij sprak en ook over het motief voor de aanslag liet hij zich niet uit.

Het getroffen politiebureau ligt in de zeer dichtbevolkte wijk Kalithea. De politie zei om die reden te vermoeden dat het, ondanks het telefoontje, de bedoeling was geweest slachtoffers te maken.

In Athene vindt woensdag een ceremonie plaats ter ere van het feit dat in de Griekse hoofdstad over precies honderd dagen de Olympische Spelen beginnen. De Griekse regering is bevreesd voor aanslagen tijdens de Spelen.