Belgacom lanceert light-versie ADSL

In navolging van Telenet komt ook Belgacom nu met een instapformule voor breedbandinternet. Vanaf juni kunnen surfers aan 29,95 euro per maand kiezen voor een light-versie van ADSL. Daarnaast verruimt Belgacom ook haar aanbod voor de huidige ADSL-gebruikers met onder meer meer upstream-snelheid.

Belga

Belgacom ADSL light is ideaal voor klanten die minder veeleisend zijn wat snelheid en volume betreft, en is geschikt voor de basistoepassingen van het internet zoals e-mailen, surfen, informatie opzoeken en internetbankieren, aldus Belgacom. De light-versie is dan weer minder geschikt voor multimedia-toepassingen zoals het bekijken van films of videoclips, en ook het downloaden van zware bestanden gaat trager. In het pakket zijn 1 mailbox en een maandelijks volume van 400 MB inbegrepen.

Ook voor de klassieke ADSL-abonnees is er goed nieuws. Zij kunnen profiteren van een verhoging van de upstream-snelheid met 50 procent, waardoor zij sneller mails en bestanden kunnen versturen en comfortabeler kunnen surfen. Daarnaast verlengt Belgacom haar kennismakingsaanbod voor de Belgacom ADSL Hotspots en komt er een verhoging van de uploadsnelheden en tariefverlagingen voor professionele ADSL en SDSL-klanten, zo meldt de maatschappij.

In maart vierde Belgacom nog de aansluiting van de miljoenste surfer op haar netwerk en naar eigen zeggen koos twee derde van dat cliënteel reeds voor ADSL. België behoort overigens tot de wereldleiders inzake breedbandpenetratie.