Overlevenden van The Who gooien twee nieuwe songs te grabbel

22 jaar na een laatste album brengt de legendarische Britse rockgroep The Who twee nieuwe songs voor een verzamelalbum uit, zo heeft het dagblad The Times dinsdag onder aanhaling van de zestigjarige zanger Roger Daltrey beslist.

Belga

Eén van de twee nieuwe nummers heet "Old Red Wine". Het is door de 59-jarige Pete Townshend geschreven als hommage aan de reeds twee overleden groepsleden, bassist John Entwistle (gestorven in 2002) en drummer Keith Moon (overleden in 1978). "Waarom zou rock het niet hebben over ouderdom", vroeg Daltrey zich af tegenover de krant terwijl hij de release bekendmaakte van het nieuwe verzamelabum "Then and Now".

Op 12 juni zal The Who een zeldzaam concert geven, op het festival op het eiland Wight. Op de drums zit Zak Starkey, zoon van Ringo Starr (drummer van de Beatles), Pino Palladino hanteert de bas.

Roger Daltrey en Pete Townshend zijn oerleden van de Who die in de jaren zestig meteen scoorde met het nummer "My Generation" (met de inmiddels wat wrang klinkende kreet 'I hope I die before I get old'). De groep gaf de hardrock mede vorm en maakte zijn naam vooral met albums als "Tommy", "Quadrophenia" en "Who's next".