Beslag op onderbroek Michael Jackson

Het openbaar ministerie in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een gedragen onderbroek van Michael Jackson in beslag genomen. Dat heeft het OM maandag bevestigd.

AP Ned

De witte onderbroek van het merk Calvin Klein maakt deel uit van een collectie Jackson-memorabilia die in het bezit is van de zakenman Henry Vaccato. Het OM in New Jersey heeft de onderbroek overgedragen aan de collega's in Californië, waar Jackson terechtstaat wegens kindermisbruik. Het OM wil niet kwijt waarom het belangstelling heeft voor Jacksons ondergoed. Vaccato zei dat hij te horen heeft gekregen dat het OM hoopt DNA-materiaal aan te treffen.

Het OM heeft verder twee handgeschreven briefjes van Jackson in beslag genomen. Een is gericht aan Dolores, de in 1994 overleden vrouw van broer Tito. Jackson wijst haar op een krantenartikel over kindermisbruik. Het andere is een afscheidsbriefje aan de jongens die geregeld op zijn ranch Neverland verbleven. De collectie omvat verder een foto van Jackson met twee jongens en een lijst 'regels', geschreven door een van de jongens. Een kleine greep uit de 'regels': het verhaal van Peter Pan uit het hoofd kennen en "altijd gek doen".

Vaccato heeft de collectie in bezit gekregen dankzij een schikking die hij heeft getroffen met de familie Jackson na een mislukte zakelijke onderneming. De collectie omvat ook financiële papieren, brieven en kostuums, waaronder een van Jacksons eerste outfits voor op het toneel, uit de tijd van de Jackson Five.