15 miljoen voor wegwerken gevaarlijke verkeerspunten

In Limburg wordt deze maand gestart met het wegwerken van gevaarlijke verkeerspunten. Het gaat concreet om acht dossiers van infrastructuurwerken, de plaatsing van een verkeersregelingsinstallatie en twee fietsoversteekplaatsen in Bilzen, Meeuwen-Gruitrode, Overpelt, Alken, Genk, Hasselt en Houthalen-Helchteren.

Belga

De prijs van de werken bedraagt 15 miljoen euro. Dat heeft de Limburgse gouverneur Hilde Houben-Betrand maandag op een persconferentie in Hasselt bekendgemaakt.

De werken passen binnen het actieplan "Wegwerken Gevaarlijke Punten en Wegvakken in Vlaanderen". Daarvoor wordt de eerstkomende vijf jaar telkens 20 miljoen euro per provincie uitgetrokken. Het actieplan heeft tot doel om het aantal zware verkeersongevallen terug te dringen. In Vlaanderen zijn er in totaal 800 gevaarlijke punten die binnen de vijf jaar moeten worden aangepakt.

In de provincie Limburg gaat het om 250 gevaarlijke verkeerspunten en 33 fietsoversteekplaatsen. De bouwheer van de werken is de Vlaamse gemeenschap, afdeling Wegen en Verkeer.