Eerst dubbelwandig tankschip in gebruik bij Kortrijks Petroleumbedrijf

Het Kortrijks Petroleumbedrijf heeft samen met Beltank dinsdag het eerste dubbelwandig tankschip 'MTS' Bossuit in gebruik genomen. Het project werd dinsdag voorgesteld in Avelgem.

Belga

Het Kortrijks Petroleumbedrijf is onder meer verdeler van Gulf in België, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. Het is actief in zowel de klein- als groothandel. Beltank is een bevrachtingskantoor voor de binnentankvaart dat gespecialiseerd is in het vervoer van minerale petroleumproducten.

Om het vervoer over de weg te verminderen, besliste het Kortrijks Petroleumbedrijf om het transport van olieproducten via de binnenvaart te laten gebeuren. Twee jaar geleden werd samen met Beltank beslist om een dubbelwandige lichter te bouwen. Aangezien deze ultramoderne dubbelwandige tankers een investering vragen van ruim 4,5 miljoen euro, werd geopteerd om een schip met zo'n groot mogelijke tonnenmaat te bouwen. Het dubbelwandig tankschip kan ongeveer 1,8 miljoen liter gasolie vervoeren. Het zal varen op de trajecten Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam naar Bossuit, waar het Kortrijkse Petroleumbedrijf één van zijn opslagplaatsen heeft.

Door de beperkte diepgang op de Bovenschelde kan het nieuwe tankschip niet 100 procent beladen worden om de opslagplaatsen van het Kortrijks Petroleumbedrijf langs de Schelde in Bossuit te bereiken. Het nieuwe tankschip voldoet aan de strengste milieunormen.

Aangeboden door onze partners