Juwelenvertegenwoordiger bestolen in centrum Gent

Maandagavond is een zelfstandig vertegenwoordiger in juwelen bestolen in het Gentse stadscentrum. Dat gebeurde omstreeks 18.20 uur op de Bisdomkaai. Volgens verschillende getuigen waren de daders twee mannen op een scooter, zo meldt het Gentse parket.

Belga

De vertegenwoordiger stond met zijn wagen in de file te wachten, toen een scooter met twee mannen kwam langsgereden. De man op het passagierszitje stapte af en sloeg de ruit aan de passagierskant van de wagen in. Vervolgens greep hij de aktetas met juwelen die op de voorbank lag en sprong weer op de scooter, waarna de twee wegreden.

In de aktetas zat een grote hoeveelheid juwelen en goudwerk, voornamelijk ringen. Volgens getuigen waren de twee daders, die geen helm droegen, tussen de 30 en 40 jaar oud en hadden en beiden een baard en een snor.

De vertegenwoordiger, die uit Antwerpen afkomstig is, had maandagnamiddag al een aantal juweliers in Gent bezocht. Het parket vermoedt dan ook dat de twee daders de man een tijdlang geschaduwd hebben vooraleer toe te slaan.