Penelope Cruz zit met een kater

De Spaanse actrice Penelope Cruz heeft na haar split met Hollywoodster Tom Cruise krachtig ontkend dat zij al een nieuw vriendje heeft.

Belga

Voorlopig worden haar eenzame uren gebroken door de wollige aanwezigheid van Marcelo, haar kater.

Cruz lachte in de Spaanse pers berichten over een nieuwe liaison, met collega Matthew McConaughey, weg. De 34-jarige Texaan zou, naargelang welke film uit zijn filmografie wordt gelicht, een goede (zie "The Wedding Planner") dan wel een slechte (zie "How to lose a guy in 10 days") keuze zijn geweest. Cruz en McConaughey staan momenteel samen op de set voor de opnames van de film "Sahara", waarin Cruz -magie van de cinema- een wetenschapster incarneert die in Afrika een zeldzame ziekte onderzoekt.

Overigens is de relatie met Cruise ook nog steeds puik: "wij bellen elkaar dagelijks" en "over hem zal je me nooit een slecht woord horen zeggen".

Cruz ontmoette kater Marcelo op straat tijdens draaiwerk in Marokko. De naam van de kat geldt als eerbetoon aan wijlen de Italiaanse acteur en vrouwenhartenbreker Marcello Mastroianni (1924-1996). Fellini's "La dolce vita", waarin Mastroianni gestalte geeft aan een cynische paparazzo, is de lievelingsfilm van de zwartharige Spaanse.