Verliezen EuroDisney lopen op

De verliezen van EuroDisney zijn in het eerste fiscale halfjaar van oktober tot maart opgelopen tot 109 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 83 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De verliezen zijn opgelopen ondanks een groei van de inkomsten van 5,6 procent.

AP Ned

De voorzitter van EuroDisney, André Lacroix, zei tevreden te zijn over de gestegen inkomsten van het bij Parijs gelegen pretpark en sprak de hoop uit dat de tekorten het komende hoogseizoen weggewerkt zullen worden.

De omzet van EuroDisney groeide van 217 miljoen euro in het eerste fiscale halfjaar 2002-2003 naar 230 miljoen euro het afgelopen halfjaar. De omzetgroei is hoofdzakelijk het gevolg van hogere entreeprijzen en niet van een groeiend bezoekersaantal.

EuroDisney verkeert al jaren in financiële moeilijkheden. Het bedrijf heef een schuld van 2,4 miljard euro. Er zijn onderhandelingen gaande met crediteuren en aandeelhouders over herfinanciering van de schulden.