Vier leerlingen verkracht in internaat

Vier minderjarige meisjes, leerlingen van het Horeca- en Sportinstituut in Wemmel, dienden vrijdag klacht in tegen een medeleerling omdat die hen zou hebben verkracht.

GPD

De vier verbleven in het internaat van de school. De dader zou volgens de school meerderjarig zijn, volgens het parket niet.

De klacht kwam er nadat er vrijdag een incident was geweest in de refter van de school tussen de dader en een van zijn slachtoffers. Het meisje diende een klacht in omdat de jongen haar meerdere keren had lastig gevallen en verkracht. Na die eerste klacht doken nog drie andere meisjes op met gelijkaardige verhalen. Ook zij stapten naar de politie.

De directeur van de school, Roger De Tant, bevestigt het verhaal maar kan niet veel meer info kwijt. Hij zegt niet te weten hoe de verkrachtingen konden gebeuren. "De kamers van de jongens zijn strikt gescheiden van die van de meisjes. Er is ook dag en nacht toezicht voor de 70 internen. De leerlingen en hun ouders verwijten de school dan ook niets."

"Voor andere verklaringen is het nu nog te vroeg. Maandag en de komende dagen gaat alle aandacht naar de opvang en de begeleiding van de meisjes. Slachtofferhulp werd ingeschakeld. Ook de ouders van de meisjes zullen bij dat proces betrokken worden. Maandagavond wordt een coördinatievergadering gepland met alle verantwoordelijken", zo laat De Tant nog weten.