Carine Russo maandag opnieuw als getuige opgeroepen

Voor de zittingen van het assisenproces-Dutroux van maandag en dinsdag zijn een aantal getuigen opgeroepen die de afgelopen weken bij hun eerdere oproeping forfait gaven of die door tijdsgebrek van het assisenhof nog niet konden verhoord worden. Zo wordt maandag Carine Russo, de moeder van Mélissa, op de getuigenstoel verwacht.

Belga

Zij kwam niet opdagen toen ze eerder opgeroepen werd omdat haar moeder kort voordien was overleden. Het is echter niet zeker of Carine Russo op de oproeping zal ingaan. De Russo's lieten zich reeds voor de start van het proces zeer negatief uit over de rechtsgang.

Maandag komt ook een meisje getuigen dat op 24 juni 1995 denkt het slachtoffer geweest te zijn van een poging tot ontvoering. Dat gebeurde enkele uren voordat in het vlakbij gelegen Grâce-Hollogne Julie en Mélissa ontvoerd werden. Ook haar moeder komt getuigen. Beiden hadden zich burgerlijke partij gesteld bij het assisenproces, maar de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik weigerde die.

Bénédicte Jadot, de jonge vrouw die samen met haar verloofde Pierre Rochow en diens vriend Philippe Divers drie dagen werd opgesloten door Marc Dutroux en Bernard Weinstein, zal maandagnamiddag voor het assisenhof verschijnen, net als de vader van Pierre Rochow. Annie Bouty, de gewezen levensgezellin van Michel Nihoul en moeder van zijn kinderen, komt eveneens maandag getuigen.

Dinsdag zullen getuigen voor het hof verschijnen die "bescherming" zouden genoten hebben van Michel Nihoul. Ook een verzekeringsmakelaar die ervan verdacht wordt deelgenomen te hebben aan de autozwendel waarvoor Marc Dutroux door het gerecht in Nijvel vervolgd werd, moet dan verschijnen. Dat zou tenslotte ook het geval moeten zijn voor de garagist die de Audi 80 van Michel Nihoul moest herstellen.

Woensdag en donderdag komen de moraliteitsgetuigen van Marc Dutroux aan bod. Zij moeten een portret schetsen van zijn persoonlijkheid. Zo moeten woensdag zijn ouders en zijn eerste echtgenote verschijnen. Patrice Charbonnier staat ook op de getuigenlijst die dag. Hij bracht Dutroux op het idee om een verborgen ruimte te bouwen.