Luc Leblanc wordt sportbestuurder bij Chocolade Jacques

De Chocolade Jacques-formatie van Johan Capiot heeft een vierde sportdirecteur aangeworven. Dinsdag bereikte het Belgische team een overeenkomst met de 35-jarige Fransman Luc Leblanc. Hij komt dus naast Johan Capiot, Jef Braeckevelt en Walter Planckaert aan het roer te staan van de Belgische eersteklasseploeg.

Belga

"Ons programma blijft ontzettend druk. Te druk zelfs. Vandaar dat we op zoek gingen naar een bijkomende, vierde, sportdirecteur", meldde Capiot. "Ik had via onze fietsenconstructeur MBK gehoord dat Luc Leblanc op zoek was naar een ploeg. Nadat we de eerste contacten legden waren wij er al onmiddellijk uit. Leblanc zal wellicht een deel van ons Frans programma op zich nemen en begint waarschijnlijk al in de Ronde van Italië bij ons. Voor de rest ligt zijn programma nog niet volledig vast. Daar wordt later aan gewerkt. Leblanc wordt ook niet de vierde in rij. Ik blijf wel de hoofdsportbestuurder maar Jef, Walter en Luc zullen allen evenwaardig zijn."

Leblanc werd in het jaar 1994 in het Italiaanse Agrigento wereldkampioen. Twee jaar eerder was hij nationaal kampioen van Frankrijk.