Maanrock Mechelen klaar voor negende editie

Maanrock in Mechelen, het grootste gratis stadsfestival in Vlaanderen, is dit jaar aan zijn negende editie toe. Op het rockpodium staan in het weekend van 21 en 22 augustus onder meer Gorki, Admiral Freebee en de Amerikaanse groep Dog eat Dog, deelde de organisator, de vzw Mechelse Feesten, woensdag mee.

Belga

Op zondag zakken Xandee, de Belgische vertegenwoordigster op het Eurovisiesongfestival, Bart Peeters en Raymond van het Groenewoud naar Mechelen af. Ook aan de kinderen is gedacht: The M-Kids en de Buzz Klub zullen voor de nodige ambiance zorgen. Naast deze podia is er op zaterdag nog het Tropical Podium en op zondag het Retro- of Discopodium.

Om alles goed te laten verlopen, is er zoals ieder jaar een gratis autoparking aan de Nekkerhal. Een pendelbus van De Lijn rijdt van 13 uur tot 1.30 uur voor 1,20 euro heen en terug richting binnenstad. Ook wordt nog bekeken of er eventueel in parking kan worden voorzien aan de Europalaan. Wie met de bus komt, kan met een speciale nachtbus terug naar Zemst, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Rumst rijden.