LUC mag zelf naam veranderen in Universiteit Hasselt

De beslissing om de naam van het Limburgs Universitair Centrum (LUC) te veranderen in Universiteit Hasselt ligt bij de raad van bestuur van het LUC.

Belga

Dat staat in een amendement op het decreet over het LUC en de oprichting van een Hoge Raad voor het Hoger Onderwijs in Limburg dat woensdag in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement voorlag. De stemming volgt donderdag.

De naamsverandering van het LUC ligt zeer gevoelig in Limburg. Zo is de burgemeester van Diepenbeek tegen de verandering van de naam in Universiteit Hasselt gekant. Daarom hebben de indieners van het decreet ervoor geopteerd het LUC via een amendement zelf de mogelijkheid te geven haar naam te veranderen, zo onderstreepte Gilbert Van Baelen (VLD) woensdag tijdens de bespreking.

Het decreet, naast Van Baelen ook een initiatief van Jean-Paul Peuskens (sp.a), Flor Ory (Groen), Dirk De Cock (Spirit) en Veerle Heeren (CD&V), vereenvoudigt de bestuursstructuren van het LUC en richt in Limburg een Hoge Raad op die het hoger onderwijs in de provincie moet bevorderen.