Al-Fayed daagt CBS voor rechtbank wegens Diana-foto's

Mohamed Al-Fayed, de vader van de laatste minnaar van prinses Diana, daagt de Amerikaanse televisiezender CBS voor de rechter omdat het de privacy zou hebben geschonden toen het foto's publiceerde van het auto-ongeval in Parijs waarin Al-Fayed's zoon Dodi en prinses Diana op 31 augustus 1997 omkwamen.

Belga

Fox News meldde woensdag dat het had vernomen van de advocaat van Al-Fayed, Fred Gaines, dat de klacht al vorige week werd ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. De zender doet de aanklacht volgens Fox News inmiddels af als 'hopeloos' en verklaarde zich met alle mogelijke middelen te zullen verdedigen.

Vorige week brak een rel los toen CBS tot dusver niet geopenbaarde beelden toonde van een stervende Diana. Op de zwart-wit foto's is een bloedende en bewusteloze Diana, deels in close-up, te zien. De publicatie van deze foto's, die zijn gemaakt door paparazzi net na het ongeval op 31 augustus 1997 in een Parijse tunnel, werd door de internationale media tot vorige week gezien als een taboe, onder meer uit respect voor Diana's zonen, de prinsen William en Harry.