Vandaag commentaren op plaatsbezoek Marciunelle en drugsfeiten Nihoul

De zitting van het assisenhof van Aarlen begint straks/woensdag met de commentaren op het plaatsbezoek dinsdag in het huis in Marcinelle. Vervolgens is het luik over de drugsfeiten ten laste van Michel Nihoul opnieuw aan de orde.

Belga

Een vijftiental getuigen die door het openbaar ministerie zijn opgeroepen, zal worden gehoord. Woensdagnamiddag komen enkele getuigen die door de verdediging van Laetitia Delhez zijn opgeroepen naar het assisenhof. Het gaat onder meer om politieagenten en magistraten.

Over de drugs binnen het luik bendevorming kwamen maandag al enkele politieagenten uit Dinant en Brussel getuigen. Ze zeiden dat Michel Nihoul een tipgever van de BOB in Dinant is geweest, maar konden de versie van Michel Nihoul niet bevestigen dat hij XTC van de politie kreeg om te infiltreren in het drugmilieu.

De dag na de ontvoering van Laetitia Delhez overhandigde Nihoul 1.000 XTC-pillen aan Michel Lelièvre. Volgens het openbaar ministerie en de verdediging van Laetitia, was dat een betaling voor de ontvoering.

Michel Nihoul heeft altijd beweerd dat hij Marc Dutroux maar enkele keren heeft gezien en dat dit altijd in verband met de herstelling van zijn wagen was. Vijf getuigen, die volgens het openbaar ministerie kunnen bevestigen dat Dutroux en Nihoul elkaar vaker zagen dan Nihoul laat uitschijnen, zullen worden gehoord. Ook zes personen die contact hadden met Marc Dutroux worden op de getuigenbank verwacht, onder hen onder meer Niccolo Mazzara. Voorts komt een vroegere minnares van Nihoul getuigen. Naar haar telefoneerde Nihoul vlak voordat hij in augustus 1996 werd gearresteerd.

Woensdagnamiddag hoort het hof de getuigen die door de advocaten van Laetitia Delhez werden opgeroepen binnen het drugsluik rond Michel Nihoul. Onder hen procureur Jean-François Godbille, die gespecialiseerd was in financiële zaken bij het Brusselse parket. Ook Jean-Pierre Doraene, een politieman die eveneens gespecialiseerd was in financiële aangelegenheden, is opgeroepen als getuige.