Marc Herremans krijgt triatlon naar zich genoemd

Op zaterdag 7 augustus zal op en rond het circuit van Zolder de eerste editie plaatsvinden van de Marc Herremans Classic. Deze halve triatlon is een organisatie van Bob Verbeeck's Octagon Cis en wordt van bij de start beschouwd als een van de belangrijkste triatlonwedstrijden van België in 2004.

Belga

De opbrengst van deze organisatie zal gaan naar "To walk Again" de stichting van Marc Herremans. Bob Verbeeck mikt op een opbrengst van niet minder dan 500.000 euro.

Ambitieuze doelstelling voor 2005 is de wedstrijd uit te bouwen tot een kwalificatieproef voor de Iron Man in Hawai. Daarvoor werd dan ook een topaffiche samengesteld met als absolute uitschieters de dubbele winnaars van de Iron Man in Hawai Peter Reid (2000 en 2003) en Luc Van Lierde (1996 en 1999). Daarbij hebben Lothar Leder, Nicole Leder en Cyrille Neveu nu al hun deelname bevestigd. Ook in de categorie Handbike is er gewerkt aan een topbezetting met als uitschieter de winnaar van de Iron Man in Hawai, Carlos Moleda.

Om de covering door de nieuwe Vlaamse sportzender Sporza mogelijk te maken start de wedstrijd op het ongewone uur van 14u00. Het circuit is uitgetekend op en rond het circuit van Zolder. Het zwemmen zal plaatsvinden in het nabijgelegen Albertkanaal, terwijl de wielerwedstrijd een parcours omvat dat Lummen en Zolder bereikt. De organisatie mikt op een 400 tot 600 deelnemers. Inschrijven kan via de website