Pols van Kim Clijsters cruciaal gegeven voor Fed Cup

Tijdens de tradionele persconferentie voor een Fed Cup-ontmoeting heeft kapitein Ivo Van Aken het Belgische team voorgesteld dat aanstaand weekend in de Breese expodroom tegen Kroatië zal spelen. Uiteraard speelt in het tactisch plannetje van Van Aken de polsblessure van Kim Clijsters een cruciale rol.

Belga

"Gisteren/maandag heeft Kim een inspuiting gekregen in de pols. Donderdag zal Kim dan testen. Omdat de stijfheid na een test zich gewoonlijk slechts de dag nadien manifesteert, kan het zijn dat we de beslissing over het meespelen van Kim vrijdag of zelfs zaterdagmorgen nemen. Alleszins zal Kim niet spelen, als haar pols niet in orde is. Ik druk er trouwens op dat die inspuiting niet bedoeld is, om Kim in staat te stellen de Fed Cup te spelen, maar om het normale herstelproces rustig zijn werk te laten gaan. Ik wil natuurlijk zaterdag het sterkste team opstellen, maar niet koste wat het kost", lichtte Van Aken toe. "Ondertussen heeft zij een nieuwe backhand slice aangeleerd", rondde de Belgische kapitein zijn medische rapport af.

Kim Clijsters zelf hoopt zaterdag in haar eigen Bree op volle kracht te kunnen gaan. "Tegen Lleyton vorig weekend was het fustrerend niet voluit te kunnen gaan. Ik heb alles in slice genomen. Op dit ogenblik voel ik geen naweeën in mijn pols, die voelt nog altijd hetzelfde als voor de wedstrijd tegen Lleyton. Na mijn inspuiting van gisteren zal ik donderdag testen en vrijdag bekijken of mijn dubbelhandige backhand geen sporen meer nalaat. Geen backhand betekent geen wedstrijd. Ook zonder die blessure zouden wedstrijden tegen Kroatische topspeelsters als Jelena Kostanic harde dobbers geweest zijn. Nu heb ik vijf weken geen toernooien meer gespeeld en bovendien is er die blessure aan de pols. Eenvoudig zal het dus zeker niet zijn, als ik speel."

Over haar nabije toekomst liet de Limburgse nummer twee van de wereld zich ontvallen dat ze als voorbereiding op Roland Garros graag de toernooien van Berlijn en Rome zou spelen, maar een afzegging voor het Franse grandslamtoernooi, dat op 24 mei begint, behoort ook nog tot de mogelijkheden.