MotoGP-kampioen Rossi draait rondjes in Ferrari

Woensdag heeft MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi de Formule 1-wagen van Ferrari uitgeprobeerd op het circuit van Fiorano. Dat meldde de Italiaanse TV-zender Italia 1. Rossi zou minstens vijf ronden aan het stuur van een Ferrari F2004 vervolledigd hebben.

Belga

"Nadat hij in een eerste sessie van vijf à zes ronden één duidelijke fout maakte, bleef Valentino nog wat rijden en zijn tijden aanscherpen", aldus de perswoordvoerder van Italia 1. Ferrari bevestigde het bericht niet.

Rossi, die al vijf keer wereldkampioen snelheid voor motoren werd, verbaasde de experts door dit weekend met zijn Yamaha de overwinning te behalen in MotoGP van Zuid-Afrika. Door deze zege werd de Italiaan de eerste piloot om met verschillende merken opeenvolgende Grote Prijzen te winnen. Het leverde hem lof op van voormalig wereldkampioen Wayne Gardner, die hem en Michael Schumacher als de grootste sporters ooit in hun disciplines omschreef.

De tests van woensdag voedden de geruchten als zou Rossi ooit met Schumacher voor Ferrari gaan racen. Onder andere F1-baas Bernie Ecclestone zou Rossi graag achter het stuur van een bolide willen zien.