Manchester United: Old Trafford geen doelwit aanslag

De Britse voetbalclub Manchester United ontkent dat de politie met een reeks aanhoudingen maandag in Manchester een grote aanslag tijdens de wedstrijd Manchester United-Liverpool heeft voorkomen. United-woordvoerder Phil Townsend zei dinsdag van de politie te hebben vernomen dat er geen aanwijzingen zijn dat er tijdens het duel zaterdag op Old Trafford aanslagen zouden worden gepleegd.

AP Ned

Het tabloid The Sun meldde dinsdag op basis van bronnen bij de politie dat zeven van tien opgepakte terreurverdachten in het bezit waren van kaartjes voor de topper in de Engelse Premier League en van plan waren zichzelf tijdens het duel verspreid door het stadion op te blazen. Ook andere kranten meldden dat Old Trafford, het stadion van Manchester United dat plaats biedt aan 67.000 mensen, een doelwit voor een op handen zijnde aanslag was.

De politie wil geen commentaar geven op de zaak, maar volgens een politiewoordvoerder zijn er geen redenen om de wedstrijd van zaterdag niet door te laten gaan. Ook de wedstrijd Manchester United-Leeds United van dinsdag is niet van het programma gehaald. De leiding van de voetbalclub heeft wel extra veiligheidscontroles aangekondigd en heeft bezoekers opgeroepen geen tassen mee te nemen naar het stadion.

De aangehouden verdachten zijn negen mannen en een vrouw van Iraaks-Koerdische en Noord-Afrikaanse afkomst. Ze werden gearresteerd tijdens een grootschalige politie-actie in Manchester en enkele andere plaatsen.