Tsjechische ref levenslang geschorst na buitenspelfout

De Tsjechische scheidsrechter Petr Kasny is dinsdag voor het leven geschorst, nadat hij maandag in een Tsjechische competitiewedstijd een buitenspelsituatie verkeerd ingeschat had en niet vlagde. De beslissing werd publiek gemaakt door de Tsjechische Voetbalfederatie (CMFS).

Belga

"Kasny geniet niet langer ons vertrouwen", verklaarde Milan Brabec, chef van de scheidsrechterscommissie van de CMFS. Kasny ging in de fout in een wedstrijd van de 26ste speeldag tussen Sparta Praag (3e) en Viktoria Zizkov (14e). Het gaat om de zwaarste sanctie voor een referee in jaren.

Volgens Brabec is ook de hoofdscheidsrechter van de bewuste partij, Josef Dvoracek, geschorst, maar dan wel tot het einde van het seizoen. Nadat hij het eerste doelpunt van Sparta, nochtans duidelijk buitenspel, had gevalideerd, floot Dvoracek daarna nog twee twijfelachtige strafschoppen ten voordele van diezelfde ploeg. Sparta won uiteindelijk met 3-1.

Na afloop van het treffen zei Zizkov-coach Guenter Bittengel te begrijpen wat het betekent "te allen prijze" te moeten winnen. Hij beschuldigde Sparta evenwel niet expliciet van corruptie.