Bayern verliest van Dortmund

Bayern München heeft zaterdag op de 29e speeldag van Duitse voetbalcompetitie met 0-2 verloren van Borussia Dortmund. "FC Hollywood" ziet daarmee haar laatste titelhoop in rook opgaan en zal nog moeten knokken voor het ticket dat rechtstreeks toegang biedt tot de Champions League.

Belga

VfB Stuttgart (57 punten), dat zaterdag een 3-1 overwinning boekte tegen Eintracht Frankfurt, nadert immers tot op twee punten van de Duitse recordkampioen. Werder Bremen (66 punten) kan, mits een zege zondag in de derby tegen Hannover 96, zijn voorsprong tot tien punten uitbouwen.

1860 München heeft dan weer haar trainer Falko Götz ontslagen na 1-2 nederlaag van zaterdag tegen Hamburger SV. Götz, die er aan de slag was sinds 12 maart 2003, is de negende trainer die dit seizoen in de Duitse eerste klasse vroegtijdig de laan uitvliegt. "Het was onze enige keuze. We hopen zondag onze nieuwe trainer te kunnen voorstellen", aldus Hans Zehetmair, vice-president van de ploeg. Pijnlijk detail is dat Götz het nieuws van zijn ontslag op de persconferentie na de match van journalisten moest vernemen. Voorzitter Karl Mauer had immers eerst de pers op de hoogte gebracht alvorens Götz zelf het nieuws mee te delen. Hij verontschuldigde zich daarna wel bij de onfortuinlijke trainer. München 1860 bengelt op de vijftiende plaats in de Bundesliga, één punt boven de degradatieplaasten. Het kon van de laatste zeven wedstrijden maar één keer de volle buit meegritsen. Bij de kandidaat-opvolgers van Götz worden Friedhelm Funkel en Andreas Brehme, wereldkampioen in 1990, geciteerd.

Onze landgenoot Eric Gerets kon wel feesten. Bij zijn thuisdebuut zag hij zijn team VfL Wolfsburg een 4-0 zege behalen tegen SC Freiburg. Wolfsburg maakte zo een einde aan vijf nederlagen op rij.