Beroepscomité: Koen Daerden moet afwachten

De wedstrijd van de 21e speeldag tussen Moeskroen en Genk, gespeeld op 7 februari, krijgt een staartje. Nadat de zaak al drie maal door het Sportcomité werd behandeld, kwam de zaak donderdag voor in beroep, maar daar werd ze prompt doorgeschoven naar de volgende zitting.

Belga

De feiten gaan terug op de uitsluiting van Genk-speler Daan Vaessen door ref Eric Blareau in de bewuste partij. Na het bekijken van de videobeelden gaf de scheidsechter toe dat hij verkeerd gehandeld had, en dat Vaessens ploegmaat Koen Daerden de fout had begaan. Deze laatste werd opgeroepen door het Sportcomité en kreeg alsnog één speeldag schorsing. Maar Genk vocht deze beslissing aan en ging in beroep.

Donderdag werden de beelden herbekeken. De Genkse advocaat voerde aan dat de beslissing niet mag genomenen worden op basis van de videobeelden, maar enkel en alleen op basis van het rapport van Blareau. Het Beroepscomité wenste niet te oordelen zonder Blareau te hebben gehoord, die nu opgeroepen is voor de volgende zitting, eind deze maand.