Virton-Eupen wordt herspeeld

Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist dat de wedstrijd van 13 maart in tweede klasse tussen Virton en Eupen (2-2) moet worden herspeeld omdat de scheidsrechter een fout heeft begaan.

Belga

De Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) gaf de fout toe nadat ze had geluisterd naar het relaas van scheidsrechter Christophe Delacour. Die had een gele kaart gegeven aan Eupen-speler Habets voor provocatie en daarna een rode kaart aan Sissoco (Virton) voor het geven van een vrijwillige kopstoot. Delacour verklaarde "de zwaarste fout te hebben bestraft" en kende een strafschop toe aan Eupen.

De CSC heeft nu verklaard dat het principe van "de zwaarste fout" alleen mag worden toegepast als er sprake is van gelijktijdigheid en de fout voortkomt van één en dezelfde speler. De CSC voegde er aan toe dat de ref de eerste fout had moeten bestraffen en Virton een vrije trap had moeten geven. De betwisting is volgens de CSC dus ontvankelijk en gefundeerd. De commissie heeft de zaak, zoals de procedure het voorschrijft, doorgestuurd naar het Sportcomité. De wedstrijd moeten worden herspeeld op 21 of 28 april.