Dertien voetbalclubs uit eerste klasse hebben licentie beet

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond heeft donderdagavond zeven UEFA-licenties toegekend. Anderlecht, Club Brugge, Standard, Westerlo, RC Genk, Moeskroen en Germinal Beerschot mogen hierdoor volgend seizoen (mits ze zich kwalificeren) deelnemen aan Europese competities.

Belga

Gent, Cercle Brugge, Charleroi, Bergen en Sint-Truiden bekwamen alleen een licentie om volgend seizoen in eerste klasse te mogen aantreden. Zij verzochten niet om een Europese licentie. Lokeren kreeg slechts een nationale, geen Europese, hoewel het daarom gevraagd had.

De dossiers van Antwerp en La Louvière zitten in de deliberatiefase, terwijl de analyses van Beveren, Lierse en Heusden-Zolder nog in behandeling zijn. Beslissingen hierover worden op de volgende commissiezitting verwacht.

In de tweede klasse hebben vijftien teams de gevraagde licentie gekregen (Virton en Ronse alleen voor tweede afdeling). Tubeke, Deinze en Geel kregen nog geen uitsluitsel. De dossiers van clubs uit derde klasse worden pas begin mei behandeld, wanneer hun competitie er op zit.

Alle clubs kunnen in beroep gaan tegen de beslissingen van de Licentiecommissie.