Belgische film "Calvaire" in nevensectie Cannes

De film "Calvaire" van de Belgische regisseur Fabrice du Welz is geselecteerd voor het 43ste Semaine de la Critique, een van de nevensecties van het filmfestival van Cannes, dat van 12 tot 23 mei plaatsheeft.

Belga

"Calvaire" is de eerste langspeelfilm van Fabrice du Welz. Voordien draaide hij onder andere de kortfilm "Quand on est amoureux, c'est merveilleux" en presenteerde hij filmprogramma's op Canal+ België ("Kulturo" et "Fabrice fait son cinéma").

De film is een thriller in het fantastische genre en gaat over de trage afdaling naar de hel van Marc Stevens, een rondtrekkende zanger die op een donkere nacht autopech heeft. Hij wordt opgevangen door meneer Barte, eigenaar van een kleine, afgelegen herberg.

De acteurs zijn Laurent Lucas, Jackie Berroyer, Philippe Nahon, Jean-Luc Couchard en Brigitte Lahaie. Producer van de film is het Belgische La Parti Production. Co-producers zijn Tarantula in Luxemburg en The Film in Frankrijk, met de medewerking van Studio Canal. De film wordt verdeeld door Lumière en zal in november te zien zijn in de Belgische zalen.