Limburg krijgt eigen milieufietsroute

Minister van leefmilieu Jef Tavernier (Groen!) heeft in de provincie Limburg een milieufietsroute erkend. Limburg is hiermee na Oost- en West-Vlaanderen de derde Vlaamse provincie die over een dergelijke route beschikt.

Belga

De inrichting van milieufietsroutes heeft tot doel fietsers te laten kennismaken met de milieuprojecten die de voorbije jaren in Vlaanderen opgezet werden, aldus Tavernier. Hij zal de eerste Limburgse milieufietsroute zondag officieel inhuldigen.

De milieufietsroute omvat twee trajecten van 53 en van 30 kilometer die de fietser langs waardevolle natuurplekken in de Noord-Limburgse gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi, Hamont-Achel en Neerpelt leiden. De milieufietskaarten kunnen in de toeristische infokantoren verkregen worden. Daarin wordt de nodige informatie gegeven over milieu- en natuurprojecten die de fietsers onderweg tegenkomen.

De kortste route van de twee ligt helemaal in een stiltegebied en loopt doorheen de gemeenten Bocholt, Kinrooi en Bree. De route leidt onder meer langs de fietserbrug in Bocholt, een aantal vispaaiplaatsen, vistrappen, bossen en natuurreservaten. De langere route loopt van Bocholt naar Hamont-Achel en Neerpelt. Op die route komen fietsers vleermuisbunkers en het natuurreservaat de Achelse kluis tegen.