Verminkt lichaam gevonden in huis van Mexicaanse tamale-verkoper

In Mexico is een verkoper van tamales gearresteerd nadat de politie een zwaar verminkt lichaam had ontdekt in zijn huis. De man ontkende dat hij mensenvlees had verwerkt in zijn gerechten.

AP Ned

De 56-jarige Carlos Constantino Machuca verkocht tamales, gestoomd deeg met vlees, bonen of groenten in een maisbladeren gewikkeld, op straat aan een karretje. De politie kreeg een anonieme tip dat er zich een versneden lijk in zijn huis bevond. De man gaf toe dat hij maandag een nog onbekende man doodde na een dronken ruzie. Hij stak hem dood met een mes waarmee hij de tamales bereidde. Hij ontkende dat hij de ontbrekende lichaamsdelen voor de bereiding van zijn tamales had gebruikt.

Het bericht haalde de voorpagina's in Mexico, waar een krant "Tamales des doods!" kopte. In enkele kranten waren foto's te zien van een bloedige romp op de vloer van de huiskamer en versneden lichaamsdelen naast een kookpot. Volgens de politie zijn de inwoners van de Mexicaanse stad Morelia geschokt omdat de culinaire traditie van de tamale er erg belangrijk is.