Engelse amateur scoort snelste goal uit voetbalgeschiedenis

De Engelse Voetbalbond (FA) bevestigde dinsdag dat de Engelse amateurvoetballer Marc Burrows het snelste doelpunt aller tijden heeft gescoord. De 25-jarige verkoopsconsulent van Cowes Sports scoorde op 3 april al na 2,5 seconde tegen Eastleigh Reserves.

Belga

Burrows lukte zijn kunststukje door, met de hulp van een flinke windstoot, meteen na de aftrap op doel te trappen, waarna het leer over de grabbelende keeper in de netten verdween.

"We kunnen nu stellen dat Marcs goal de snelste is waar we weet van hebben", meldde de FA in een comuniqué. "Hoewel 2,5 seconden te weinig tijd lijkt om de afstand naar het doel te overbruggen, aanvaarden we dat er een buitengewoon felle wind blies", stond er nog te lezen.

Burrows scoorde uiteindelijk nog een hattrick voor zijn ploeg die met 5-3 won.

Het officiële record voor het snelste doelpunt ter werld staat op naam van de Argentijn Ricardo Olivera, die in 1988 in de Uruguayaanse competitie na 2,8 seconden een treffer lukte voor zijn team, Rio Negro.

Burrows heeft in een reactie gezegd dat hij het Guinness Book of Records zal vragen het feit te erkennen en hem het wereldrecord toe te kennen.