Nederlander wordt nieuwe topman Gucci

Het Italiaanse mode- en luxeconcern Gucci komt onder leiding van een Nederlander te staan. Gucci maakte woensdag bekend dat het Robert Polet zal voordragen als opvolger van de huidige topman Domenico de Sole. Die vertrekt eind april.

Belga

De 48-jarige Polet is 26 jaar werkzaam geweest bij de groep Unilever. In zijn laatste functie bij het voedings- en wasmiddelenconcern was hij verantwoordelijk voor de divisie ijs en diepvriesproducten. Hij was de drijvende kracht achter het succesvolle ijsoffensief dat Unilever vorig jaar is begonnen. Gucci is de laatste maanden getroffen door een ware leegloop. Topontwerper Tom Ford en topman Domenico de Sole kwamen afgelopen jaar na maandenlange onderhandelingen niet tot overeenstemming over een nieuw contract.

Ze vreesden hun onafhankelijkheid te verliezen als de Franse grootaandeelhouder Pinault-Printemps-Redoute (PPR) Gucci dit jaar geheel opslokt. Een van de eisen van de twee zou een aantal onafhankelijke commissarissen zijn geweest om hun eigen koers vast te kunnen stellen, los van de Fransen. Begin maart vertrok er nog een topman, namelijk de financiële man Robert Singer.

Inmiddels heeft Gucci opvolgers gevonden voor Ford. Het luxeconcern verdeelt zijn taak over een team van vier hoofdontwerpers. Het vierspan moet er nu samen met Polet voor zorgen dat Gucci de status behoudt die het onder Ford en De Sole heeft verworven. "Het is een grote uitdaging om De Sole op te volgen", liet de Nederlander woensdag weten.