Negende Brussels Jazz Marathon pakt uit met gratis editie

De negende Brussels Jazz Marathon pakt uit met een speciale gratis editie. De voorbije jaren waren enkel de optredens in openlucht gratis, nu is dat ook voor de ruim 100 binnenconcerten het geval. Dat hebben de organisatoren van het jazzfestival dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Belga

Het jaarlijkse jazzfeest loopt dit jaar tijdens het weekend van 14, 15 en 16 mei en programmeert in totaal 147 in- en outdoor optredens van meer dan 450 binnen- en buitenlandse muzikanten. De Brussels Jazz Marathon wijkt niet ver af van haar succesformule: drie dagen lang heel veel muziek naar de stad brengen.

De marathon plant haar openluchtconcerten in de vooravond met 'gevestigde waarden en jonge turken' op de Grote Markt, de Zavel en het Sint-Katelijneplein. Nieuw talent krijgt zijn kans op het Fernand Cocqplein in Elsene en tijdens een dolle tweedaagse nocturne. Die brengt de muzikanten naar 53 kroegen, bars en clubs in het centrum van Brussel en de bovenstad.

Om zich vlot te kunnen verplaatsen van het ene concert naar het andere, bieden de organisatoren hun bezoekers jazzbussen. Die zullen de muziekliefhebbers tot 3 uur 's nachts vervoeren. Voorts komt er een verbeterde versie van het vouwplan dat vorig jaar werd ingevoerd. De diverse muziekstijlen worden onderverdeeld in vijf genres die elk een specifieke kleur krijgen: moderne en traditionele jazz, blues en rock, latino en afro/funk/world.

Zo vormt het plan een onmisbare leidraad in het uitstippelen van het favoriete marathonparcours. Vanaf 26 april is de brochure verkrijgbaar in de deelnemende horecazaken, culturele en openbare gelegenheden. De volledige programmatie is terug te vinden op de website www.brusselsjazzmarathon.be.

De Brussel Jazz Marathon is een van de grote evenementen in de hoofdstad. Het festival trok vorig jaar ruim 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De lezers van het Brusselse culturele magazine Kiosque verkozen het festival onlangs nog tot het beste en tofste evenement van 2003.