"Terroristen viseerden match Man United-Liverpool"

De tien mensen die maandag werden opgepakt tijdens verschillende antiterreuracties in Groot-Brittannië, waren van plan zichzelf op te blazen tijdens de voetbalwedstrijd Manchester United-Liverpool van komende zaterdag. Dat bericht althans de Britse sensatiekrant The Sun.

Belga

Volgens de krant, die zich baseert op één enkele, anonieme bron bij de politie, hadden de vermeende terroristen plaatsen gekocht in verschillende delen van de tribunes van Old Traffort, het stadion van Manchester United. "Old Trafford was het doelwit" en "het complot omvatte verscheidene kamikazes die op verschillende plaatsen in het stadion zouden zitten", stelt de anonieme bron.

Manchester United heeft in een mededeling dinsdag in alle toonaarden ontkend dat zijn stadion het doelwit van een terroristische aanslag zou zijn geweest. Een woordvoerder van de politie in Manchester wilde geen commentaar kwijt.

Bij de antiterreuracties van maandag werden tien mensen bij de kraag gevat: zes mannen en een vrouw werden opgepakt in de regio rond Manchester, drie mannen in de graafschappen South Yorkshire, Staffordshire en West Midlands. Er namen zo'n 400 agenten aan de acties deel.